help-net.gr

help-net.gr
Ημερομηνία Κυρ Σεπ 05, 2010 8:42 am

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 8 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ζαχαρώδης Διαβήτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 31, 2010 8:35 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Τρί Ιούλ 20, 2010 3:51 pm
Δημοσ.: 32
Παιδιά θα ήθελα τη βοήθεια σας αν μπορείτε θα σας είμαι ευγνώμον,
πριν 2 εβδομάδες περίπου ανκάληψε η μητέρα μου ότι πάσχει από ζαχαρώδη διαβήτη ενώ ταυτόχρονα περνάει από μια mini κατάθλιψη..... Είναι στη φάση που ρυθμίζει το ζάχαρο αλλά σταμάτησε τα αντικαταθλιπτικά αφού τη χάλασαν τις πρώτες μέρες. Το θέμα είναι ότι ενώ το ζάχαρο πεφτει από 360 στα 120 εξακολουθεί να μην έχει σωματική δύναμη και είναι στιγμές που πιστεύω ότι το χάνουμε το μυαλό....
Οποιαδήποτε πληροφρεία ή γνώμη θα βοηθήσει, ευχαριστώ εκ των προταίρων


Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ζαχαρώδης Διαβήτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 31, 2010 9:02 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Δευτ Απρ 12, 2010 5:09 pm
Δημοσ.: 217
Γειά σου Μαριώ! Σου παραθέτω ένα απόσπασμα από ένα άρθρο που διάβαζα πριν λίγες μέρες στο νετ σχετικό με το πρόβλημα της μαμάς σου. Σου βάζω και την ηλεκτρονική διεύθυνση αν θες να το συμβουλευτείς ολόκληρο.

Παράθεση:
Η κατάθλιψη και ο σακχαρώδης διαβήτης

Μια σειρά από μελέτες έχει δείξει πως φαινόμενα κατάθλιψης είναι αρκετά συχνά σε άτομα με διαβήτη είτε είναι τύπου 1 είτε τύπου 2. Εάν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, αν είστε γυναίκα, αν παρουσιάσατε κατάθλιψη στο παρελθόν ή περνάτε μια έντονη συναισθηματικά περίοδο με πολύ άγχος, ίσως να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσετε συμπτώματα κατάθλιψης.

Ο διαβήτης χρειάζεται συνεχή φροντίδα


Η αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη απαιτεί αυστηρό καθημερινό έλεγχο πολλών διαφορετικών παραμέτρων της υγείας. Η διατροφή, η άσκηση, η θεραπευτική αγωγή, ο έλεγχος της γλυκόζης, οι ιατρικές εξετάσεις, η προστασία από τις ιώσεις, και οι πιθανές επιπλοκές του διαβήτη είναι μερικά από τα καθημερινά πράγματα που σχετίζονται με το διαβήτη. Αν λάβουμε υπόψη τα συμπτώματα της κατάθλιψης και τις δυσκολίες που δημιουργεί, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τη δυσμενή επίδραση που μπορεί να επιφέρει στο σωστό έλεγχο του διαβήτη.

Η κατάθλιψη εμποδίζει τον σωστό έλεγχο του διαβήτη

Μελέτες έχουν δείξει πως η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε ελλιπή έλεγχο του διαβήτη και φυσικά σχετίζεται άμεσα με μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης επιπλοκών. Ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, εάν ο πάσχων αρχίσει το κάπνισμα, το ποτό ή τις καταχρήσεις.

Ο έλεγχος της κατάθλιψης στο σακχαρώδη διαβήτη

Αν έχετε σακχαρώδη διαβήτη και παρουσιάσετε συμπτώματα κατάθλιψης θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθείτε σε ένα γιατρό. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να προσέξετε μια σειρά από πιθανές αιτίες. Συνεχώς αυξημένα σάκχαρα, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να οφείλονται σε υπερκόπωση, απώλεια βάρους ή μειωμένο ύπνο και χρόνο ξεκούρασης. Μολύνσεις και θυρεοειδής ή προβλήματα με τα νεφρά πιθανόν να σχετίζονται με ορισμένα από τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Η κατάθλιψη και ο σωστός έλεγχος του διαβήτη

Η εμφάνιση της κατάθλιψης, μπορεί να δυσκολέψει τη σωστή τήρηση των κανόνων που απαιτεί ο σακχαρώδης διαβήτης, όπως για παράδειγμα τη σωστή διατροφή και την άσκηση.

Η έναρξη θεραπείας

Οι έρευνες έχουν δείξει πως υπάρχουν πολλοί τύποι κατάθλιψης, που ίσως να χρειάζονται και διαφορετική αντιμετώπιση. Η διάγνωση επομένως θα πρέπει να γίνει από κάποιον ειδικό ο οποίος με τη σειρά του θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία και τη διάρκειά της. Μια γενική συμβουλή είναι σε όλους χρήσιμη, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι αρκετή να εξαλείψει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Αντικαταθλιπτικά φάρμακα

Δεν υπάρχουν πολλές μελέτες για τη χρήση των φαρμάκων αυτών σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, αλλά η χρήση των φαρμάκων αυτών είναι αρκετά ευρεία και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε περίπτωση που γίνει χορήγηση των φαρμάκων αυτών σε άτομα με διαβήτη θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια σειρά από παραμέτρους, όπως οι αλλαγές στις τιμές σακχάρου στο αίμα, αλλαγές στις συνήθειες του ατόμου ή στη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί. Για όλα αυτά θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό που σας παρακολουθεί.


http://www.diabetes-in-greece.gr/website/content/living-with-diabetes/living-with-type-1/diabetes-and-depression.aspx


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ζαχαρώδης Διαβήτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Αύγ 02, 2010 2:05 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Τρί Ιούλ 27, 2010 1:16 am
Δημοσ.: 29
Αγαπητη φιλη Μαριω,

Θα μπορουσα να σου γραψω σχετικα με την καταθλιψη πολλα πραγματα αλλα σχετικα με το ζαχαρ.διαβητη δεν εχω πολλες γνωσεις δυστυχως . ξερω οτι ειναι μια ασθενεια που επηρεαζει την ικανοτητα του οργανισμου μας και του σωματος μας να αποθηκευει ενεργεια απο το φαγητο αλλα ξερω επισης οτι ειναι μια ασθενεια που ρυθμιζεται και αν ακολουθουνται οι οδηγιες που δινει ο γιατρος και ο ασθενης εχει σταθεροποιημενο το ζαχαρο του τοτε ο ασθενης δε κινδυνευει απο πολλες επιπλοκες που θα μπορουσαν αν απειλησουν ακομα και τη ζωη του.
Εαν θες να σου γραψω συμβουλες οσον αφορα την καταθλιψη δεν εχω προβλημα να το κανω αλλα να ξερεις οτι επειδη η μαμα σου ειναι μια ιδιομορφη περιπτωση ασθενη (συνδυασμος δυο ασθενειων, η πρωτη ασθενεια (ζαχαρο) πιθανοτητα ευθυνεται για την παρουσια της δευτερης) για να αντιμετωπισει την καταθλιψη θα χρειαστει συνδρομη ειδικου (ειδικα εαν θα πρεπει να παρει καποια φαρμακευτικη αγωγη ).
Γενικα λοιπον καποια πραγματα: η καταθλιψη ειναι ναι μεν σχετικα συνηθισμενη να τη συνανταμε στον ευρυτερο πληθυσμο των δυτικων κοινωνιων , οι μελετες εντουτις εχουν δειξει αυξηση των ποσοστων στα ατομα που πασχουν
από καποιο αλλο προβλημα υγειας. Αυτο μπορει να οφειλεται σε διαφορες αιτιες, οπως:
1) ο ασθενης αγχωνεται σχετικα με το πως θα αντιμετωπισει τα συμπτωματα μιας παθησης
2) αγχωνεται σχετικα με τις παρενεργειες της φαρμακευτικης αγωγης
3) λογω της κοινωνικης επιδρασης της παθησης, (ΠΧ φοβος απωλειας της δουλιας του ή μηπως δε μπορει να ειναι το ιδιο αποδοτικος οπως παλια)
4) λογω του οτι αλλαζει ο τροπος ζωης του ασθενη και η ζωη του πρεπει να γινει πολυ πιο ελεγχομενη - θεματα διατροφης, ασκησης, θεραπευτικη αγωγη, ιατρικες εξετασεις.

Γενικα ομως ο συνδυασμος καταθλιψη και διαβητη δεν ειναι καλος. Η καταθλιψη εχει αρνητικα συμπτωματα που μπορει να οδηγησουν σε ελλιπη ελεγχο του διαβητη αλλα και σε ακομα χειροτερες καταστασεις αν ο ασθενης αρχισει λογω της καταθλιψης καποιες καταχρησεις οπως το ποτο, καπνισμα. Συν το οτι οταν ο ασθενης εχει και καταθλιψη δυσκολα θα "συμμορφωθει" στα νεα δεδομενα και στις νεες συνηθειες που θα του επιβαλει η ασθενεια του διαβητη (οπως σωστη διατροφη και ασκηση).
Εφ οσον λοιπον διαγνωστει οτι η μητερα σου πασχει απο καταθλιψη θα πρεπει να βρουν τον ακριβη τυπο της καταθλιψης απο τον οποιο πασχει. Επειτα ακολουθει η ψυχοθεραπεια, με την οποια ο ασθενης θα βοηθηθει να κατανοησει τη σπουδαιοτητα του να ελεγχει τον ζαχαρο και τον διαβητη του. καλη ειναι και η ομαδικη θεραπεια, γιατι δε πρεπει ο ασθενης να αισθανεται απομονωμενος αλλα η ανταλλαγη αποψεων καθως και ο διαλογος βοηθουν. σε ορισμενες περιπτωσεις ενδυκνειται και η χρηση φαρμακευτικης αγωγης.


Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ζαχαρώδης Διαβήτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Αύγ 16, 2010 8:11 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Τρί Ιούλ 20, 2010 3:51 pm
Δημοσ.: 32
Κορίτσια σας ευχαριστώ πάαααααρα πολύ!! Να σται καλά, άργησα λίγο να απαντήσω αλλά είπα εκτός από το να σας ευχαριστήσω να σας πω και λίγα νέα. Τα νέα είναι καλά. το ζάχαρο έχει ρυθμιστει και είμαστε σε καλό δρόμο απότι λέει η διαβητολόγος και τώρα ξεκινήσε και τα αντικαταθλιπτικά αν και η γνώμη μου είναι ότι δε τα χρειαζόταν μιας και τη βλέπω πολύ καλύτερα. Δεν της επιβάλλω τη γνώμη μου όμως, της είπα ότι επειδή έχει περάσει αρκετός καιρός από όταν τα έγραψε ο γιατρός, αν νοιώθει ότι δε τα χρειάζεται δεν είναι υποχρεωτικό να τα πάρει. Η απόφαση της σεβαστή σε μένα, ούτως ή άλλως απλά ακίνδυνα αντικαταθλιπτικά, τίποτα ιδιαίτερο.
Κοριτσάρες ευχαριστώ και πάλι....θα σας γράψω αργότερα και για τα αποτελέσματα των αντικαταθλιπτικών. Δε ξέρω γιατί αλλά το να γράφω εδώ και να μοιράζομαι πράγματα μαζί σας, βοηθάει πάρα πολύ.


Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ζαχαρώδης Διαβήτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 18, 2010 11:29 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Δευτ Απρ 12, 2010 5:09 pm
Δημοσ.: 217
Πολύ ευχάριστα νέα είναι αυτά Μαράκι μου!
Εύχομαι σύντομα να πετάξει και τα αντικαταθλιπτικά και να ζει εντελώς φυσιολογικά.
Για να τη βοηθήσεις σε αυτό, μπορείς να συζητάς μαζί της όταν το έχει ανάγκη, αλλά και να της θυμίζεις πού και πού ότι η κατάθλιψη που ένιωθε ήταν απλά μια παρενέργεια του διαβήτη (εφόσον αυτό έχει διαπιστωθεί από το γιατρό και δεν υπάρχουν άλλα αίτια). Όταν αυτό το συνειδητοποιήσει και νιώσει ασφάλεια δε θα τα πάρει ξανά.
Λίγο χρόνο χρειάζεται κι όλα θα πάνε καλά!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ζαχαρώδης Διαβήτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 18, 2010 2:54 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Τρί Ιούλ 20, 2010 3:51 pm
Δημοσ.: 32
Να σαι καλά βρε Ζετα!!! ευχαριστώ πολύ πολύ, είσαι ψυχούλα!
Αν σου έλεγα ότι εγώ δε μπορώ να συζάω πλέον μαζί της γιατι θα ξεκινήσω εγώ τα αντικαταθλιπτικά; (όχι ότι θα τα γλυτώσω στο μέλλον...)Δε σηκώνουν άλλο οι πλάτες μου, ως εδώ πήγα με φορτίο τώρα πρέπει να ξεφορτώσω..... κι αυτό δύσκολο μου φέρνει ειδικά όταν το γαϊδούρι έχει συνηθήσει το φορτίο.... Δε βαριέσαι, δεν το οδηγάω εγώ το τρένο της ζωής, σε ένα βαγόνι απλός κάθομαι...


Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ζαχαρώδης Διαβήτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 19, 2010 10:35 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Δευτ Απρ 12, 2010 5:09 pm
Δημοσ.: 217
Να με συγχωρείς κοπέλα μου, δεν ήξερα ότι βασανίζεσαι κι εσύ από τα δικά σου, θεώρησα ότι γράφτηκες για να βοηθήσεις τη μαμά σου...δε χρειάζεται να σου πω πως ό,τι θες να συζητήσουμε εδώ είμαστε, υπάρχουν πολλές καλές ψυχές εδώ Μαριώ μου. Ο πόνος ημερεύει φαίνεται τον άνθρωπο. Άλλωστε μόνο όποιος μπορεί να νιώσει πόνο, έχει πιθανότητες να απλώσει ένα χέρι σε κάποιον συνάνθρωπό του που πονάει κι εκείνος με τη σειρά του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ζαχαρώδης Διαβήτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 19, 2010 1:53 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Τρί Ιούλ 20, 2010 3:51 pm
Δημοσ.: 32
Μα δεν είπες κάτι κακό, άρα δεν υπάρχει λόγος για συγνώμες. Μια χαρά το είπες, κι εγώ το βλέπω ότι αυτό είναι το σωστό απλά στην εφαρμογή κολλάω ( τόσο απλά .... :-)! )
Αχ!! έτσι είναι μια πάνω μια κάτω. Όταν θα έχω έμπνευση θα το κάνω κι αυτό, θα σας γράψω κάποια πράγματα για μενα να προσθέσετε εσεις ακόμα μια ιστορία και εγώ διάφορες δικές σας σκέψεις, ιδέες, λύσεις και προβληματισμους :-) :-) :-) :-)


Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 8 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr