help-net.gr

help-net.gr
Ημερομηνία Τρί Σεπ 07, 2010 6:37 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 8 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Πανελλήνιες-Ο φόβος και ο τρόμος...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 29, 2009 10:05 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Κυρ Σεπ 20, 2009 9:42 am
Δημοσ.: 5
Καλημέρα σε όλους! Εύχομαι καλές γιορτές, υγεία, αγάπη, ευτυχία και ό,τι λαχταρά ο καθένας για το νέο έτος!
Είμαι η Σίσσυ και παλαιότερα με είχατε ξαναβοήθησει σε θέμα φιλίας... Μερικοί ίσως και να με θυμούνται...
Παιδιά το θέμα ίσως να σας φανεί αρκετά κοινότοπο, μιας και ήδη έχουν μιλήσει γι'αυτό κάποιες κοπέλες, αλλά φετός όπως φαίνεται απασχολεί κι εμένα...
Είμαι υποψήφια για τις Πανελλήνιες εξετάσεις...(τρόμαξα και που το είπα.χεχεχε...)
Πέρα από την πλάκα το θέμα μου έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα... Πρώτο και κύριο το άγχος... Ειλικρινά είναι καταστροφικό! Δεν το αντέχω..Με σκοτώνει. Σαν να έχω ένα βάρος στο στήθος...Γράφαμε Μαθηματικά στο σχολείο και είχα κουλουριαστεί σε μια μπάλα από τον πόνο στο στομάχι.. Νόμιζα ότι θα πέσω κάτι, ότι θα πάθω έλκος στομάχου.. Οι ώρες του ύπνου μου έχουν περιοριστεί στις τρεις με τέσσερις κάθε βράδυ λόγω διαβάσματος.. Είναι σαν ψύχωση ένα πράγμα...Δεν κοιμάμαι αν δεν τελειώσω ό,τι έχω για διάβασμα. Κάθομαι στο δωμάτιό μου και καμιά φορά μιλάω μόνη και αναρωτιέμαι: "Θα περάσω άραγε εκεί που θέλω; Θα ανταμοιφθεί η προσπάθειά μου; Μπορεί χρειάζεται ακόμα περισσότερο...Δεν έχω όμως άλλο." Και μετά στη σκέψη και μόνο της αποτυχίας με πιάνουν τα κλάματα... Προσπαθώ να το κάνω κρυφά για να μη στεναχωρώ τους δικούς μου που τόσο με αγαπάνε και που τρελαίνονται από τη στεναχώρια να με βλέπουν να σέρνομαι από την κούραση... Με συμβουλεύουν διαρκώς, αλλά το θέμα είναι πώς δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτά που λένε...Το δικό μου θα κάνω, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι είναι λάθος...Καταλαβαίνω ότι φθείρομαι με το να το σκέφτομαι συνεχώς, αλλά δεν μπορώ να το αποτρέψω..Εξακολουθώ να κάθομαι ώρες ατελείωτες πάνω από το βιβλίο μέχρι να τελειώσω (ακόμα και τώρα που είναι Χριστουγέννα). Ενίοτε παρακαλάω να μην τελειώσει η σχολική μέρα γιατί θα πρέπει να γυρίσω σπίτι να διαβάσω. Νομίζω πως θα τρελαθώ και πως εκείνη την ημέρα δε θα αντέξω την πίεση..

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και με χαρά περιμένω την απάντησή σας...

Φιλικά Σίσσυ

Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Πανελλήνιες-Ο φόβος και ο τρόμος...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 29, 2009 2:41 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Τρί Δεκ 15, 2009 11:07 pm
Δημοσ.: 8
Γεια σου Σίσσυ!!! Είμαι η Ευτυχία! :)
Έχω περάσει από την θέση σου 2 φορές! Δεν τα κατάφερα την πρώτη να μπω στην σχολή που ήθελα, και είπα να προσπαθήσω για άλλη μία φορά... Βέβαια δεν τα κατάφερα και πάλι αλλά για διαφορετικούς λόγους από το άγχος... Τέλος πάντων. Αυτό που θέλω να σου πω είναι να μην αγχώνεσαι (βέβαια μια κουβέντα είναι αυτό!),να διαβάζεις όσο μπορείς αλλά normal ώρες έτσι ώστε να κάνεις και ένα ουσιαστικό διάβασμα! Γιατί διαβάζοντας πολλές ώρες κουράζεσαι από ένα σημείο και μετά δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις! Καλό θα ήταν να κοιμάσαι αρκετές ώρες και όχι 4-5!!! Καταπονείς τον εαυτό σου έτσι και δεν πρέπει!!Και τώρα που είναι και γιορτές είναι ευκαιρία να ξεκουραστείς!!! μην διαβάζεις 24 ώρες το 24 ωρο!!! Προσπάθησε να βρεις λίγη ηρεμία!! Πέρνα λίγο χρόνο με τους δικούς! Καλό θα σου κάνει να ξεχαστείς για λίγο!!!:)
Και το βασικό να ξέρεις είναι να κάνεις την προσπάθεια που κάνεις για σένα!! Να περάσεις σε μια σχολή που εσύ θες!!! Να ακολουθήσεις τις δικές σου επιλογές και όχι των γύρω σου!!
Είμαι σίγουρη ότι τα έχεις ξανακούσει όλα αυτα!:) Απλά σου τα λέω και εγώ που τα έχω πιο πρόσφατα!:) και τα έχω περάσει και εις διπλούν! :Ρ
Καλό κουράγιο σου εύχομαι!!!Καλή επιτυχία να έχεις!!! Και πάνω από όλα ψυχραιμία και ηρεμία!:)
Καλή χρονιά και σε σένα! Και καλές γιορτές!!

Κορυφή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 31, 2009 8:16 am 
Χωρίς σύνδεση

Γεια σου Ευτυχία!

Ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απάντησες! Θεωρώ το θέμα τόσο ξεπερασμένο πλέον που πίστευα ότι οι περισσότεροι θα βαριόντουσαν να το ξαναρχίσουν γιατί πάλι θα έλεγαν τα ίδια και τα ίδια (και δίκιο θα είχαν εδώ που τα λέμε) :-)
Φυσικά, δε μου είπες τα ίδια! Ειλικρινά με βοηθάει πολύ να ακούω συμβουλές από άτομα που έχουν ήδη δώσει και μάλιστα πρόσφατα! Είναι ακόμα φρέσκο το γεγονός στο μυαλό τους!
Αυτό το τελευταίο που είπες μάλιστα να κάτσω και να δω λίγο τους δικούς μου, έχεις δίκιο, πρέπει να αρχίσω να το βάζω σε εφαρμογή σιγά σιγά, διότι κλείνομαι στο δωμάτιο και δεν ξέρω τι γίνεται μέσα στο σπίτι!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου κι εγώ με τη σειρά μου σου εύχομαι ένα ευτυχισμένο 2010, με υγεία, ευτυχία(όπως και το όνομά σου) και αγάπη! Σε ευχαριστώ και πάλι! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά...

Με αγάπη,
Σίσσυ

Κορυφή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 01, 2010 12:27 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Σάβ Οκτ 31, 2009 1:51 pm
Δημοσ.: 82
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!

Αχ!!! αυτό το θέμα με πονάει πολύ, μιας και είναι ένα απο τα ανεκπλήρωτα όνειρα μου. Νομίζω οτι πρέπει να καταλάβεις οτι δεν τελειώνει η ζωή με μια αποτυχία, όσο την φοβάσαι τόσο θα σε τρώει και δεν θα την πολεμήσεις ποτέ. Δεν χάνεται ο κόσμος εκτός αν το πάρεις εσύ απόφαση οτι θα χαθεί.
Έχεις ευκαίριες πολλές, οτι και να γίνει πάντα θα υπάρχει και αυτό το κάτι άλλο που θα μπορείς να κάνεις και να να γίνει, όπως για παράδειγμα να ξαναπροσπαθήσεις.
Μην φοβάσαι λοιπόν και άρχισε να σκέφτεσαι οτι και να μην πετύχεις αυτό που θες, εσύ θα προσπαθήσεις πάλι με περισσότερο πείσμα και αγάπη για αυτό που θέλεις να κάνεις, το ονειρό σου.
Νομίζω οτι και μόνο που θα αρχίσεις να σκέφτεσαι οτι δε τρέχει και τίποτα και οτι όπως και να έχουν τα πράγματα τι τώρα τι αύριο τι του χρόνου εσύ θα πετύχεις το στόχο σου (βάλε και λίγο νεύρο, όχι ρε εγώ θα σε νικήσω δε θα με βάλεις κάτω) , θα το δεις λίγοτερο τρομακτικό , όπως πραγματικά είναι και όχι θηρίο που σε τρώει λίγο λίγο.

Κορυφή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 01, 2010 8:33 pm 
Χωρίς σύνδεση

Αγαπημένη μου Βασιλική,

Πρώτα πρώτα χρόνια πολλά, να χαίρεσαι τη γιορτή σου και να έχεις μία πάρα πολύ καλή χρονιά γεμάτη χαρά, δύναμη, ευτυχία και πάνω απ' όλα υγεία!
Μου άρεσε πάρα πολύ ότι έπεσες ακριβώς μέσα στο τι είναι αυτό που με φοβίζει... Η αποτυχία ειλικρινά είναι από τις μεγαλύτερες φοβίες μου...Και όχι γενικά η αποτυχία, αλλά η αποτυχία μου στις Πανελλαδικές... Είναι πραγματικά ένα όνειρο ζωής και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι αν δεν τα καταφέρω φέτος θα ξαναπροσπαθήσω...Αυτό που με τρομάζει όμως είναι η όλη διαδρομή και πορεία μέχρι εκεί για δεύτερη φορά... Βλέπω πόσο ψυχοφθόρο είναι για μένα αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω αν θα το αντέξω ψυχολογικά και ψυχικά για ακόμη μία χρονιά... Αυτό είναι που πραγματικά τρέμω...
Όπως και να έχει όμως σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια...Με βοηθάει πάρα πολύ να το ξέρεις!
Εύχομαι σε όλους ευτυχισμένο το 2010!

Φιλικά Σίσσυ :-)

Κορυφή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 12, 2010 4:02 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Τετ Δεκ 16, 2009 2:09 pm
Δημοσ.: 123
Τοποθεσια: θεσσαλονικη
Γεια σου Γλυκιά μου Σίσσυ,
λίγο πολύ οι περισσότεροι περάσαμε απο εξετάσεις..και είναι λογικό να έχεις άγχος αλλιώς θα ήσουν αναίσθητη..έχεις τους στόχους σου και θέλεις να τους πετύχεις δεν είναι κακό.. απολυτα φυσιολογικό..το θέμα είναι να το ελέγχεις..ακόμα και αν δεν περάσεις στη σχολή που θες με την πρώτη ή την δεύτερη όλο και καπου αλλού θα περάσεις και μπορεί να σου βγεί σε καλό. Όταν ασχολείσαι με κάτι μοιραία το αγαπάς γιατί είναι ο κόπος σου..εγω για παράδειγμα πέρασα σε μια σχολή που δεν ήταν η πρώτη προτίμηση μου και όμως οταν ασχολήθηκα μου αρεσε τελείωσα με αρκετά καλό βαθμό και σήμερα δουλεύω και στο αντικείμενο μου..κάθε εμπόδιο για καλό που λένε..αν περνούσα εκει που ήθελα σήμερα μπορεί να μην είχα καν δουλεια...κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις διαβασματακι δηλαδή (νορμαλ ώρες) και όλα θα πάνε καλα.
Ευχομαι οτι καλύτερο για σένα..
φιλάκια
Καλή δύναμη!!!

Κορυφή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 15, 2010 7:55 am 
Χωρίς σύνδεση

Αγαπητή μου venia,

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου... Ειλικρινά έχω αρχίσει να κάνω φιλότιμες προσπάθειες στο να ελέγχω το άγχος μου... Να φανταστείς έχω πάνω από βδομάδα να κλάψω!! Δεν μπορείς να πεις! Είναι κατόρθωμα...χεχε... Πέρα από την πλάκα, το λέω αυτό, επειδή, όταν είμαι σε μεγάλη ένταση ή νιώθω εξαιρετικά κουρασμένη, ξεσπάω..Συχνά, όχι μόνο σε κλάματα, αλλά και στους άλλους και μετά νιώθω άσχημα, γιατί δε μου φταίνε σε τίποτα... Βέβαια, έχω πολλά νεύρα τώρα τελευταία, αλλά θα προσπαθήσω να τα ελέγξω όσο μπορώ! Άρχισα να παίρνω και βιταμίνες, γιατί κουράζομαι εύκολα αυτή τη χρονιά και όλα βαίνουν προς το καλύτερο! Ελπίζω μόνο να παραμείνει έτσι μέχρι το τέλος γιατί όσο κοντεύουν οι Πανελλαδικές, τόσο μεγαλώνει το άγχος συνήθως...
Χαίρομαι πολύ να ακούω ότι μετά τη σχολή τα άτομα είναι ευχαριστημένα με τις επιλογές τους! Το ίδιο χαίρομαι και για σένα! Μακάρι να έρθω στη θέση σου κάποια μέρα, περνώντας κι εγώ στη σχολή που θα με εκφράζει καλύτερα (μπορεί και διαφορετική από αυτή που ονειρεύομαι, όπως είπες!)..
Σ'ευχαριστώ και πάλι! Εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια και σε σένα!

Φιλικά Σίσσυ

Κορυφή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 01, 2010 5:02 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: Σάβ Σεπ 05, 2009 10:34 pm
Δημοσ.: 35
loipon diavasteri mas sisi.. vasika exo tin ypopsia oti t anxos souproerxete apo anasfaliaos pros ton eayto sou... gia na to adimetopiseis sosta, skepsou ta ekseis... osa pedia pernane se mia ypsilovathmi sxoli diavazoun... sigoura oxi perissotero apo sena... an ta kataferoun alla pedia pou diavazoun, gt oxi kai esy??
an i sxoi sou einai polh\y ypsilovathmi(17-20) opoy fisika tithete 1 mikro thema tixis, den eksartate apo to na katseis na diavaseis mepio poly anxos, oute na diavazeis 8 oradixos diaskedasi giati etsi meioneis tin poiotita toy diavasmatos kai sourxete mia i alli... ara prospathise na nioseis xaroumeni kai ypeythini pros ton eayto soy pou kaneis ayto pou prepei gia sena,apalagmeneiapo anxos kai enoxes. kai apolafse kai ligo ton xrono sou :) an logo atixias de peraseis se mia poly apetitiki sxoli,de tha efthinese esy!! oyte tha klisoyn oi dromi sou... vres na diloseis 2-3 kales sxoles pou sou aresoun, kai kita me xara pros ton stoxo sou!!!
prospathise na to filosofiseis me ton eayto sou, kai niose tin oikogenia kai toys filous pou se agapane, kai tin ygeia san eytixia pou einai, kai pes eimai xaroumeni pou polemo gia ton stoxo mou...
Omos ethesa pes ton stoxo gia mena... den zo ego gia ton stoxo...Protereotita exei i psixologia sou, na min ksefeygei poly...niose pos eisai sta xeria tis agapis ton gyro sou, kai kyrios sta dika sou ergatika xeri, xoris typsis, fobous i enoxes... ton stoxo ton evales esy giaa eksipiretisi sou.. kinigaton xaroumeni, min afineis na se kinigei...
Ayta, me poly endiaferon :)

Κορυφή

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 8 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση