|
θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλες για τις απαντησεις σας στο θέμα μου. Η αληθεια ειναι δεν ειναι καθολου ευκολη η ζωη μου. Ναι, οι γονεις μου μού εχουν προσφερει πολλα, ναι, με αγαπουν, αλλα δεν μπορω αλλο πνιγομαι. Με αξονα τη σχεση μου ξεκινουν παρα παρα πααααααρα πολλα προβληματα. Η μητερα μου θεωρει οτι το αγορι μου με επηρεαζει αρνητικα επειδη εδω και 4 περιπου χρονια προσπαθω να ανεξαρτητοποιηθω και να κανω ο,τι κανουν ολα τα ατομα της ηλικιας μου που εχουν σχεση. Συνεχως μου λεει οτι ειμαι το σκυλακι του και οτι δεν εχω προσωπικοτητα. Συνεχως θα μου σπαει τα νευρα και θα μου ανεβαζει την πιεση. Θα σας πω ενα παραδειγμα. Αρκετες φορες εμενα στο σπιτι του φιλου μου το βραδυ (ειμαστε συνομηλικοι, μενει μονος του, τον ξερει, ειμαστε κοντα 4 χρονια μαζι). Παντα πριν το κανω ζητουσα αδεια, πραγμα που με ενοχλουσε και με ενοχλει αφανταστα. Δεν ξερω τι μπορει να σκεφτεστε, ισως οτι ειμαι μικρη και οτι δεν πρεπει να μενω στο σπιτι του φιλου μου και οτι απορειτε πως ειναι δυνατον να μου επιτρεπει η μανα μου κ ο πατερας μου να μενω εκει. Γι αυτο μια απαντηση εχω να δωσω μονο: ζουμε στο 2010, οχι στο 1950, δεν φερομαι αναξιοπρεπως καθως εχω μεγαλωσει με αρχες και δεν καταλαβαινω που ειναι η ντροπη σε 2 ερωτευμενα παιδια να μενουν αραια κ που ενα βραδυ μαζι (συνηθως μετα απο νυχτερινη εξοδο, πιο σπανια ετσι στο "ακυρο"). Τελοσπαντων, με τα πολλα και αφου με κανει πασα στον πατερα μου με την ελπιδα να μην με αφησει να κοιμηθω εκτος σπιτιου, πηγαινα και εμενα εκει το βραδυ. Για τις επομενες μερες τα μουτρα ηταν ΠΑΝΤΑ μεχρι το πατωμα, μου μιλουσε κοφτα και πολλες φορες με προσβλητικο τροπο. Την τελευταια φορα που εμεινα εκτος σπιτιου, πραγμα που εγινε επειδη ο φιλος μου που ειναι φανταρος πηρε αδεια για να μεινουμε μαζι ενα βραδυ, εγινε ο κακος χαμος, δεν μου μιλουσε την επομενη μερα και μου ειπε αυτολεξει οτι την επομενη φορα που θα αποφασισω να μεινω σπιτι του, να το σκεφτω πολυ καλα και να αφησω τα κλειδια σπιτι (δηλ. να φυγω απο το σπιτι). Μου ειπε επισης οτι δεν επρεπε να μου επιτρεψει (!) να παω διακοπες μαζι του (ημουν ενηλικη τοτε!!!) γιατι ετσι παρεξηγησα καποια πραγματα. Παιζει με την υπομονη μου. Δεν αντεχω αλλο. Σημερα τσακωθηκαμε για τελειως ασχετο λογο, μου μιλησε ασχημα και αυταρχικα και ποτε μα ποτε δεν με αφηνει, ή μαλλον δεν μου επιτρεπει, να την βαλω στη θεση της, οσο μου επιτρεπει η θεση μου και παντα με ωραιο τροπο. Τα νευρα μου ειναι σπασμενα. Ο πατερας μου ειναι ηπιων τονων, δεν με υπερασπιζεται ποτε μπροστα της, παντα με εμενα θα τα βαλει, και οταν θα ειμαστε οι 2 μας και συζητησουμε κατι γινεται αλλα δεν διαρκει το αποτελεσμα δυστυχως. Η μανα μου ειναι δυναμικη, προσπαθω να τα ''βαλω'' μαζι της και δεν μπορω. Μου παταει τη φωνη και εγω πρεπει να μαζευομαι. Εκνευριζομαι με τον εαυτο μου πανω απ ολα που εχω γινει ετσι. Δεν αντεχω αλλο αυτη την κατασταση. Δεν ξερω τι να κανω για να ζησω τη ζωη μου οπως ΕΓΩ θελω με τους δικους μου κανονες. Μου λεει οτι οσο ζω κατω απο τη στεγη της κουμαντο κανει εκεινη και οτι οταν βγαλω τα δικα μου λεφτα και πιασω δουλεια τοτε θα ανεξαρτητοποιηθω και θα μπορω και εγω να βαλω κανονες, δηλ. σε 2 χρονια που θα τελειωσω τη σχολη. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ!!! καθε μερα θα ειμαι μες τα νευρα, θα κλαιω, θα νιωθω οτι κανεις δεν με καταλαβαινει. Ααα, εχει κ ενα προβλημα υγειας που εκδηλωθηκε προσφατα, κατι με τα χερια της, τής εχει πει ο γιατρος να μην συγχιζεται γιατι τοτε εκδηλωνεται και ΚΑΘΕ φορα που θα μεινω στονφιλο μου, ΚΑΘΕ φορα θα το εχει την επομενη μερα, εννοώντας εμμεσως οτι εγω φταιω (οταν της το ειπα αυτο με παραπονο, μου ειπε οτι δεν θα επρεπε να σκεφτομαι ετσι και οτι την αδικω). εχω βαρεθει να ακουω ατακες του στυλ "δεν εχω κορη'', ''απετυχα ως μανα'', ''εισαι απονη'', ''βαζεις τον γκομενο πανω απο τους γονεις σου κ εμας μας γραφεις στα... παλια σου τα παπουτσια (προφανως λεει κτ πιο βαρυ αλλα δεν μπορω να το γραψω)'', ''και δεν σ'αγαπαει'', ''εισαι αναισθητη'', ''σηκωθηκαν τα ποδια να χτυπησουν το κεφαλι'' κ.α. Εγω δεν θελω να βλεπω τον εαυτο μου ως ''ποδια''...ειμαι 20 χρονων!!! Φτανει πια!!! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ!!! ΤΗΣ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!!! μου λεει οτι εκεινη δεν την καταλαβαινει κανεις, παρολα αυτα εγω προσπαθω... προσπαθω να καταλαβω γιατι ειναι ετσι, της εχω εξηγησει ποσες φορες οτι εφοσον με εχει μεγαλωσει με εναν συγκεκριμενο τροπο δεν προκειται να χαλασω στην πορεια...εκεινη τιποτα, δεν καταλαβαινει... Δεν ξερω τι να κανω πραγματικα...τα νευρα μου... Πειτε κατι, βοηθηστε με...το εχω αναγκη... Τα νευρα μου δεν ειναι καλα... (Δεν ειμαι τρελη, εννοω ειναι σπασμενα)
|