|
Είμαι 23 χρονών και πρόσφατα μάλωσα με την καλύτερη μου φίλη, έναν άνθρωπο αληθινό-διαμάντι! Είμαστε και οι δύο δασκάλες και έπειτα από 4 χρόνια στενής παρέας, έπρεπε οι δρόμοι μας να χωρίσουν λόγω της πρόσληψης μας. Ανήκουμε και οι δύο σε μια μεγάλη παρέα περίπου 7 ατόμων. Εγώ έχω δεθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με αυτά τα άτομα και εδικά με εκείνη, τη Μ?, την οποία και αγαπώ παραπάνω απ' τη ζωή μου! Είναι ένας πολύ ζωντανός άνθρωπος, γεμάτος κέφι για ζωή και διάθεση να προσφέρει στους γύρω του. Πρόσφατα, λοιπόν, και εξαιτίας της μεγάλης απόστασης που μας χωρίζει, αποφάσισα να πάω να την βρω στο μέρος της. Εκείνη την περίοδο είχε εξετάσεις (έχει γραφτεί και στη Νομική), αλλά έπρεπε να παραστεί σε μια βάφτιση στην Αθήνα. Μου είχε πει ότι θα γύριζε νωρίς για να δώσει το μάθημα, αλλά αυτό εξαρτιόταν απ' τη θεία της και αν θα της έβρισκε έγκαιρα αεροπορικό εισιτήριο. Τελικά δεν της βρήκε και ενώ εγώ είχα πάει απ' την Κυριακή εκεί, εκείνη θα ερχόταν Πέμπτη βράδυ και δεν μπορούσα να περιμένω μόνη μου σε ένα ξένο τόπο και να πληρώνω τζάμπα λεφτά. εκείνη τη μέρα επισκέφτηκα το σπίτι της για να της αφήσω κάποια δώρα και έκανα το λάθος να μιλήσω για πολύ ώρα με τη μητέρα της. Η μητέρα της μου έλεγε ότι την καταπιέζω και δεν την αφήνω ελεύθερη και ότι καλύτερα θα ήταν να το σταματήσω όλο αυτό. Και όλο αυτό τον καιρό, την ρωτούσα ποιες επιλογές έβαλε στην αίτησή της για την πρόσληψη και εκείνη δε μου απαντούσε για να μην την ακολουθήσω την επόμενη χρονιά. Τότε, καθώς μιλούσα με τη μητέρα της, είδα στο τραπέζι της τραπεζαρίας κάποια χαρτιά με περιοχές, τα περιεργάστηκα λίγο, το ίδιο έκανε και η μητέρα της, μπας και βρούμε τι δήλωσε. Υποψιάζομαι βέβαια ότι η μητέρα της ήξερε τι δήλωσε, αλλά απλώς δε μου έλεγε! Τα χαρτιά αυτά, όμως, ήταν περσινά. Μετά από λίγο την πήρα τηλέφωνο και εκείνη με κατσάδιασε που πήγα σπίτι της και συνάντησα τους δικούς της, επειδή αυτοί ήταν κουρασμένοι λόγω των παππούδων της που είναι κατάκοιτοι! Αποφάσισα, λοιπόν, να της δώσω χρόνο να ηρεμήσει απ' την πίεση και των εξετάσεων και του σχολείου και να με πάρει εκείνη τηλέφωνο, όταν πλέον θα ήταν καλύτερα! Άφησα να περάσουν δυο εβδομάδες, αλλά καθώς είδα ότι δε με έπαιρνε και έχοντας δει το προηγούμενο βράδυ έναν εφιάλτη, με εκείνη να κάθεται ακούνητη και αμίλητη, αποφάσισα να πάω να την βρω στον τόπο της! Το είπα σε ένα φίλο της για να μου κανονίσει μια συνάντηση-έκπληξη σε μια καφετέρια, αλλά εκείνος της το κάρφωσε. Και έτσι, εκείνη, αντί να πάρει εμένα, πήρε τηλέφωνο τη μαμά μου και της είπε να μην ανέβω σε καμιά περίπτωση πάνω και ότι δεν ήθελε να με ξαναδεί!!! Εγώ πήρα το τηλέφωνο και μόλις με κατάλαβε, το έδωσε στη μαμά της, η οποία επανέλαβε τα ίδια στη δικιά μου, όπως και κάποιες απειλές! Μετά από 1 εβδομάδα και ενώ δεν ήρθε στην ορκωμοσία ενός πολύ καλού μας φίλου, μίλησα πάλι με εκείνο το φίλο της, ο οποίος μου είπε ότι το κεφάλαιο αυτό έκλεισε και ότι εκείνη δεν επρόκειτο να μου ξαναμιλήσει ποτέ! Α, και κάτι άλλο που ξέχασα, είναι ότι η μητέρα της είπε ψέματα, ότι εγώ έψαχνα στο γραφείο της για εκείνα τα χαρτιά που πιθανότατα τα μετακίνησε εκείνη, μόνο και μόνο για να με ενοχοποιήσει και να την κρατήσει εκεί! Γιατί για να μας δει εμάς, έπρεπε να έρχεται στην πόλη που σπουδάζαμε. Όταν εγώ τα άκουσα αυτά απ' το φίλο της κατέρρευσα, βρήκα όση δύναμη μου είχε απομείνει και την πήρα τηλέφωνο. Ήθελα όλ αυτά να τα ακούσω απ' το δικό της στόμα. Μόλις το σήκωσε και μου απάντησε και κατάλαβε, μου το έκλεισε κατευθείαν στα μούτρα. Την ξαναπήρα, αλλά όλες μου οι κλήσεις είχαν την ίδια κατάληξη, δεν απαντούσε με τίποτα! Δε μου έμενε τίποτε άλλο, απ' το να πάρω στο σπίτι της. Εκεί μου απάντησε η μάνα της λέγοντάς μου ότι εκείνη δεν ήταν εκεί, αλλά εγώ ήξερα ότι κρυβόταν! Για να μην πολυλογώ, λογομαχήσαμε, της είπα για τα ψέματα που είχε πει στην κόρη της και εκείνη μούδιασε. Τότε σκέφτηκα ότι ίσως να ήταν καλύτερα να μιλήσω με τον πατέρα της, ο οποίος είναι διευθυντής σε δημοτικό, μορφωμένος, λογικός και με είχε συμβουλέψει σε κάποια προβλήματα που είχα αντιμετωπίσει. Εκείνος, όμως, μου φέρθηκε σαν σκουπίδι, με απείλησε και αυτός και μου είπε να μην την ξαναπάρω τηλέφωνο ούτε να της ξανά στείλω μήνυμα. Οι υπόλοιπες φίλες μας δε θέλουν να εμπλακούν σ' όλο αυτό που έχει προκύψει και προτιμούν να μείνουν απέξω. Υπάρχει άραγε περίπτωση να τα ξαναβρούμε; Θα με συγχωρέσει; Και αν όχι, πως μπορώ να την ξεχάσω; Τώρα μου φαίνεται ότι για να την ξεπεράσω, πρέπει να την μισήσω, για μένα δεν υπάρχει άλλος τρόπος! Αλλά πρώτον και κύριον, θέλω να τα βρω μαζί της για να μη διαλυθεί και η παρέα μας! Πάντως, ύστερα από τα τελευταία γεγονότα και την επίθεση που δέχτηκα αλλά και έκανα στους γονείς της, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει! Αλλά αν θυμηθεί πόσα περάσαμε μαζί 5 χρόνια τώρα, θα ξαναγυρίσει! Εσείς τι λέτε; Μπορώ να διορθώσω τα πράγματα;
|